De effecten van etherische oliën op ons welzijn

Tijdens het  LEEF! weekend maken we gebruik van etherische olien. 


De meeste mensen kennen etherische oliën wel omdat ze gewoon lekker ruiken. En dat iets wat lekker ruikt, je goed laat voelen, is algemeen bekend. Maar deze oliën hebben ook een helend effect op zowel de psychische als de fysieke gezondheid.

Etherische oliën zijn oliën die direct gewonnen worden uit planten en die vaak de geur hebben van de plant. Deze geur ontstaat door de unieke samenstelling van moleculen die iedere etherische olie heeft. Het zijn vaak vluchtige oliën, ze verdampen gemakkelijk.

Wetenschappers hebben aangetoond dat bijvoorbeeld de geur van lavendel en sinaasappel spanning vermindert en het humeur verbetert bij patienten die in de wachtkamer van de tandarts zitten. En in Brazilië hebben wetenschappers een onderzoek gedaan naar het rustgevende effect van lavendelolie op ratten, waarbij ze tot de conclusie kwamen dat deze olie de ratten duidelijk kalmeerde. 

 

In het weekend gebruiken we oliën die een kalmerend, rustgevend en opbeurend effect hebben waardoor de deelnemers ontspannen, zich op hun gemak voelen en beter kunnen slapen. Dit doen we o.a. met diffusers waardoor de geur van de olie zich door de ruimte verspreidt. 

Bronnen: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16095639

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874113001840

 

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de voortgang rondom LEEF!

 

 salie

 

<< terug naar Inhoudelijke informatie over het LEEF weekend.


vorige pagina

 Facebookgroepen

 

Algemeen:

BOV NL - besloten groep voor alle leden

 

BOV - zakenpagina

 

BOV Netwerk - reclamepaginaFB pagina’s alleen voor BOV Pioniers:

Pioniers BOV - alleen voor pioniers

Ik ben BOV pionier, jij ook? - potentiële pioniers