Reiki bij depressie

Eén van de behandelingen waarvoor deelnemers kunnen kiezen tijdens LEEF! is Reiki. In dit artikel leggen we je uit wat Reiki inhoudt en hoe dit ingezet kan worden tegen depressie.

 

Reiki is een manier van handoplegging waarbij de Reikimaster door middel van bepaalde handposities universele energie doorgeeft aan de client. Dit kan gebeuren terwijl de patient op de behandeltafel ligt, maar dit kan ook op afstand. Door het sturen van de energie kan de behandelaar bepaalde energieblokkades opheffen, waardoor hij de mentale of fysieke klachten van de client kan verlichten of zelfs doen verwijnen. 

 

Bij de client kan dit ontspanning teweeg brengen, maar het kan ook emoties losmaken, de client kan ter plekke zijn emoties uiten. Vaak geeft de client aan een tintelend, warm of juist koud gevoel te ervaren in het gebied dat de Reikimaster behandelt.

 

Reiki wordt beoefend vanuit de volgende algemene leefregels:

  • Ik maak mijzelf vandaag niet boos
  • Ik maak mij vandaag geen zorgen
  • Ik ben dankbaar voor alles wat leeft
  • Ik verdien mijn brood eerlijk
  • Ik eer mijn leraren, ouders en ouderen

Door deze leefregels, die een link hebben met het zenboeddhisme, en het ontspannende effect van Reiki, kan Reiki als een effectief middel worden ingezet om symptomen van depressie en van angststoornissen te verminderen.

 

 

 << Lees meer over LEEF!

 

Reiki bij depressie


vorige pagina

 Facebookgroepen

 

Algemeen:

BOV NL - besloten groep voor alle leden

 

BOV - zakenpagina

 

BOV Netwerk - reclamepaginaFB pagina’s alleen voor BOV Pioniers:

Pioniers BOV - alleen voor pioniers

Ik ben BOV pionier, jij ook? - potentiële pioniers