LEEF! - Inhoudelijke informatie

 

Inhoudelijke informatie LEEF!

 

Visie LEEF! 

LEEF! is geen standaard therapeutisch weekend. 

Het programma van LEEF! is gericht op meisjes die kampen met de problematiek rondom depressie, somberheid en die soms ook rondlopen met gedachten van niet meer willen leven. In een lang weekend begeleid door ervaren therapeuten en coaches laten we ze inzien wat ze waard zijn en waarvoor ze leven. We willen dat ze zich veilig voelen: we geven geen oordeel over wat ze meemaken of gedaan hebben. We behandelen ze niet als een nummer. We kijken naar de mens achter de klachten. Zij zijn precies goed zoals ze zijn.

De begeleiders zijn grotendeels ervaringsdeskundig en willen in het weekend bereiken dat de deelnemers ontspanning en verbinding ervaren. Het doorbreken van taboes omdat niets hen vreemd is. Alles is welkom en mag gezegd worden binnen de veiligheid van de groep.

 

Uit deze ervaring weten de coaches en therapeuten die dit project vormgeven mooie manieren om de deelnemers weer nieuwsgierig te maken naar het leven en om ze handvatten te geven die ze kunnen gebruiken om zich staande te houden in moeilijke periodes. Dat is het begin om weer zin te krijgen in het leven.

 

 

 

 

In ons programma richten wij ons op het weer verbinden met de ZIN in het leven. We doen dat door te delen. Met elkaar en tussen de meisjes onderling. Met oefeningen die ervaringsgericht zijn. Oefeningen die inzicht brengen waar keuzes uit volgen en met het delen van kennis. Zodat wij deze meiden kunnen leren wat ons heeft bevrijd van onze depressie. We laten de meiden inzien wat hun krachten en sterke punten zijn en hoe ze deze kunnen inzetten in het dagelijks leven. We laten ze dus inzien wat ze waard zijn en dat ze er wél toeden. 

 

Een speerpunt van LEEF! is de combinatie van complementaire geneeswijzen met reguliere methodes. Zo zullen wij gebruik maken van o.a. yoga, meditatie, massage, en etherische oliën.  De methodes en activiteiten:

 

Meditatie

 

Meditatie en yoga nemen een belangrijke plek in in het programma van LEEF! 's Ochtends en 's avonds vindt er een gezamenlijk activiteit plaats met meditatie en yoga. Lees hier meer over de effecten van meditatie en yoga op het geestelijk welzijn.

 

Etherische olien en aromatherapieWe ondersteunen de activiteiten en creëren een fijne sfeer door gebruik te maken van etherische oliën. De meeste mensen kennen etherische oliën uiteraard omdat ze lekker ruiken. Maar deze oliën hebben ook een therapeutisch effect. Lees hier meer over de effecten van etherische oliën.

 

Massage

Naast dat er een verplicht programma is, kunnen deelnemers kiezen voor activiteiten. Een therapeutische massage is hier een onderdeel van. Er is onderzoek gedaan naar hoe massage kan helpen tegen depressie. Lees meer over het effect van massage bij depressie. 

 

Reiki

 

Reiki is een manier van handoplegging waarbij de Reikimaster door middel van bepaalde handposities universele energie doorgeeft aan de client. Door het sturen van de energie kan de behandelaar bepaalde energieblokkades opheffen, waardoor hij de mentale of fysieke klachten van de client kan verlichten of zelfs doen verwijnen. Lees meer over reiki bij depressie.

 

 

meditatie helpt tegen stress en depressie

 

 

Programma

De deelnemers worden aan een buddy gekoppeld: een ervaren therapeut als coach die fungeert als vertrouwenspersoon en bij wie ze gedurende het weekend terecht kunnen met al hun verhalen en vragen. De buddy stelt ze op hun gemak, luistert naar ze en steunt ze.

 

Gedurende het weekend zijn er 's ochtends en 's avonds verplichte onderdelen, waaronder meditatie en yoga. Daarnaast kunnen de deelnemers overdag kiezen om mee te doen aan de activiteiten zoals deze hierboven zijn beschreven. Ze zijn hier echter niet toe verplicht; het belangrijkste is dat ze zelf aanvoelen en aangeven waar ze behoefte aan hebben. 

 

Op moment van schrijven is het exacte programma nog in de maak. Voor updates rondom het programma kun je je inschrijven op de nieuwsbrief.

 

Nazorg

Nazorg vinden wij uiterst belangrijk. Ook na het weekend blijven de meiden gekoppeld aan een buddy: dit kan dezelfde buddy zijn, maar ze mogen ook kiezen voor een ander. De buddy maakt met de deelnemer afspraken over hoe het contact verder zal verlopen.

Daarnaast zullen er terugkomdagen worden georganiseerd. 

 

 

 Naar buiten voor LEEF!

Kom in beweging, help jezelf en een ander.

 

Dat wandelen gezond is, dat is algemeen bekend. Het is goed voor je lichaam, voor je lijn, maar ook voor je geest. Door te wandelen in de natuur ontstaat er rust in het hoofd. Doordat je met andere mensen samen bent terwijl je wandelt worden er geluksstofjes aangemaakt. Je lichaam ontspant en je staat open voor de positieve energie. Je voelt je echt lekker na afloop van een wandeling

 

Alleen kan het soms nogal een opgave zijn om van de bank af te komen en te gaan wandelen. Hoe fijn is het dan als je kan wandelen met een ervaren begeleider?

Vanuit Bewust Ondernemende Vrouwen organiseren we gezondheidswandelingen voor LEEF! in de natuur in jouw regio.

 

Je loopt dus voor jezelf: om te ontspannen, om andere mensen te ontmoeten, om in de natuur te zijn, om een goed gesprek te hebben, om te trainen voor langere wandelingen of om tot nieuwe inzichten te komen.

 

Maar je loopt ook voor LEEF!: met de wandeling help je meisjes met depressieve en sombere klachten om een LEEF!weekend mee te kunnen maken waar ze inzichten en handvatten krijgen, weer in contact komen met hun emoties en zichzelf en het leven weer leren waarderen. 

 

Praktische informatie:

            

Je kunt je aanmelden voor een wandeling in jouw buurt op www.bewustondernemendevrouwen.nl/agenda

Als je je hebt aangemeld, doneer je op nl.dreamordonate.com/dromen/leef. Je bepaalt zelf dus hoeveel je doneert, maar je aanmelding is pas definitief als je donatie binnen is. 

 

Zowel mannen als vrouwen vanaf 12 jaar zijn welkom om mee te wandelen. Nodig dus vooral je vrienden en vriendinnen uit om mee te gaan. 

Houd je van de natuur, wandel je graag en wil je je aanmelden als begeleider voor de LEEF! Gezondheidswandeling? Dat kan hier[link]

Donatie

 

Ben je, net als wij, overtuigd van de effecten van meditatie en andere complementaire therapievormen op de depressie? En denk je dat daarmee een groep jongeren, die nu op een wachtlijst staat, geholpen kan worden:?


Doneer dan nu

 

 


 

 

Ben je, net als wij, overtuigd van de effecten van meditatie en andere complementaire therapievormen op de depressie? En denk je dat daarmee een groep jongeren, die nu op een wachtlijst staat, geholpen kan worden:?


Doneer dan nu