LEEF!

Onlangs deed een moeder op facebook een noodkreet voor hulp voor haar dochter Emma. Emma is al lange tijd suicidaal, maar kan nog niet behandeld worden bij de gespecialiseerde GGZ omdat er een wachtlijst is. En Emma blijkt niet de enige te zijn; in heel Nederland worstelen meisjes met vergelijkbare problemen. Daarom organiseren wij LEEF!, een driedaags weekend voor tienermeisjes met depressieve en sombere gevoelens.

 

Zo’n 4 procent van de jongeren tussen de 12 en 18 jaar geeft aan sombere of depressieve gevoelens te ervaren.  Dat betekent dat er gemiddeld in iedere middelbare school klas een kind is dat erover nadenkt zijn of haar leven te beëindigen. Niet zonder gevolgen: tieners met een depressie hebben grote kans op een depressie of andere psychiatrische aandoening op latere leeftijd. Niet alleen de tieners lijden hier dus onder, maar het veroorzaakt ook een enorme druk op ons gezondheidsstelsel. 

 

We willen sombere en depressieve tienermeiden laten zien en voelen dat ze ertoe doen, ook als ze soms het gevoel hebben dat dat niet zo is. In drie dagen tijd nemen we ze mee en geven we ze handvatten om zich staande te houden in deze wereld. Geef deze meiden de kans om deel te nemen. Gewoon, omdat zij ertoe doen. 

 

LEEF! is geen standaard therapeutisch weekend. In de driedaagse kunnen de meiden met informatieve, creatieve en inspirerende workshops een veilige omgeving ervaren waarin ze kunnen delen en eigen onzichtbare talenten en kwaliteiten gaan ontdekken van zichzelf.

Met dit project willen wij deze meiden laten voelen dat ze ertoe doen, ook al hebben ze nu het gevoel dat dat nu niet zo lijkt te zijn.

 

Deze waardevolle driedaagse vindt in 2017 tweemaal plaats: eenmaal in augustus in Kaag bij Leiden, en éénmaal in oktober in Hattem bij Zwolle. waarbij er iedere keer plaats is voor 10-15 meisjes. Het project ‘LEEF’! wordt gefinancierd d.m.v. crowdfunding en sponsoring.

 

Voor dit project hebben wij 17.000 euro nodig. Dit kunnen we niet alleen, hiervoor hebben we jouw hulp nodig. Help jij ons dit project waar te maken? Zaterdag 15 juli lanceren we een donatiecampagne.

 

Steun deze meiden en doneer direct! 

 

 

 

 

  LEEF! wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Psychecoach

Stichting BAB 

Amelieke

Happy Me

Joinjoni

Judithsfavorites

JudithvanBeers

doTERRA